Notificare SmartLab Plus privind confidenţialitatea datelor

Data intrării în vigoare: Ianuarie 2020.

Samsung Electronics, împreună cu afiliaţii şi sucursalele sale (denumite în mod colectiv „ Samsung”), respectă preocupările dvs. privind confidenţialitatea datelor. Prezenta Notificare SmartLab Plus privind confidenţialitatea datelor vizează informaţiile cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul serviciilor SmartLab Plus (în continuare, „SmartLab Plus”). Ea nu vizează informaţiile colectate prin intermediul altor aplicaţii, site-uri web sau servicii furnizate de Samsung. Samsung Electronics (UK) Limited este operator de date pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Prezenta Notificare privind confidenţialitatea datelor oferă informaţii referitoare la modul în care noi colectăm, utilizăm şi partajăm informaţiile dvs. cu caracter personal în legătură cu SmartLab Plus. Politica noastră de confidenţialitate, disponibilă la https://account.samsung.com/membership/pp („Politica de confidenţialitate Samsung”), vizează şi modul în care dvs. utilizaţi SmartLab Plus, urmând să fie citită împreună cu această Notificare de confidenţialitate. Politica de confidenţialitate Samsung oferă informaţii suplimentare în legătură cu practicile noastre privind datele cu caracter personal, inclusiv modul în care ne puteţi contacta. În situaţia în care vreo parte din prezenta Notificare privind confidenţialitatea datelor intră în conflict cu Politica Samsung privind confidenţialitatea datelor, prevederile aferente din prezenta Notificare de confidenţialitate sunt prioritare.


Ce fel de informaţii colectăm?

În funcţie de modul în care dvs. utilizaţi serviciile SmartLab Plus, noi obţinem şi păstrăm informaţii despre dvs. în diferite moduri.

Interacţiuni cu SmartLab Plus: Aici sunt incluse informaţiile pe care dvs. ni le furnizaţi în mod direct atunci când interacţionaţi cu noi completând formulare de pe site-ul nostru sau când corespondaţi cu noi prin telefon, e-mail sau prin alte mijloace. De asemenea, sunt incluse informaţiile pe care ni le furnizaţi atunci când vă înregistraţi pentru a utiliza site-ul nostru, când participaţi la discuţii, sondaje, răspundeţi la minisondaje, sugeraţi idei pe sau prin intermediul site-ului nostru, când participaţi la o competiţie, promoţie sau sondaj, când ne trimiteţi o întrebare sau când raportaţi o problemă întâmpinată pe site-ul nostru.

Printre informaţiile pe care ni le oferiţi se numără numele, adresa de e-mail şi numărul de telefon, descrierea personală, fotografia, detaliile de autentificare şi parola, răspunsurile la sondaje, capturile media (inclusiv înregistrări video şi vocale), precum şi alte discuţii care au loc pe site-ul nostru.

Informaţii asociate contului Samsung. Dacă vă înregistraţi pe Site prin Contul dvs. Samsung, vom colecta informaţii asociate acestuia - precum nume, sex, data naşterii, adresa de e-mail şi ID-ul Contului Samsung.

Informaţiile pe care le colectăm despre dvs. în urma utilizării site-ului nostru: Funcţionarea Site-ului, aşa cum se întâmplă, de regulă, în cazul oricărui site web de pe Internet, implică utilizarea unor sisteme informatice şi a unor proceduri software care colectează informaţii despre utilizatorii Site-ului, ca parte a funcţionării lor obişnuite. Noi vom colecta în mod automat informaţii de la dvs. de fiecare dată când vizitaţi Site-ul nostru.

Aici sunt incluse:

  • Informaţii cu caracter tehnic. Acestea pot include adresa protocolului de Internet (IP) folosit pentru a conecta computerul dvs. la Internet, informaţiile de autentificare, tipul şi versiunea browserului, setările de fus orar, ţara de provenienţă, tipul şi versiunea plug-in-ului browser-ului, sistemul şi platforma de operare.
  • Informaţii despre vizita dvs. Acestea pot include adrese complete pentru localizarea resurselor (URL-uri), fluxuri de click-uri către, prin şi dinspre site-ul nostru (inclusiv data şi ora), produse pe care le-aţi vizualizat sau căutat, timpi de răspuns ai paginilor web, erori de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini, informaţii despre interacţiunea cu pagina (precum derularea, numărul de click-uri şi trecerile cu mouse-ul peste elementele paginii), metode utilizate pentru a ieşi de pe pagină şi orice număr de telefon folosit pentru a apela biroul nostru de asistenţă sau butonul social media folosit pentru a lua legătura cu echipa noastră de servicii clienţi.

Cum folosim informaţiile colectate de la dvs.?

Informaţiile pe care le colectăm de la dvs. sunt folosite în următoarele scopuri:

  • pentru a vă oferi Serviciul - de pildă, pentru a vă răspunde la solicitări, întrebări sau instrucţiuni transmise prin intermediul SmartLab Plus, pentru a vă informa în legătură cu beneficiul/beneficiile dvs. ca urmare a înregistrării în vederea utilizării Comunităţii şi participării la sondaje, pentru a vă anunţa cu privire la modificările aduse Comunităţii sau acestei Politici de confidenţialitate, pentru a vă permite să participaţi la tombolele gratuite şi a ne permite nouă să vă contactăm în cazul în care câştigaţi şi să vă trimitem premiile aferente, pentru a vă furniza informaţiile şi serviciile pe care ni le solicitaţi în mod direct („Prestare de servicii”); prelucrarea în aceste scopuri este necesară pentru prestarea Serviciilor şi, prin urmare, este necesară pentru executarea contractului încheiat cu dvs. Nu aveţi obligaţia să furnizaţi Samsung datele dvs. cu caracter personal în aceste scopuri; cu toate acestea, dacă nu o faceţi, Samsung nu vă va putea furniza niciun fel de Servicii;
  • pentru a vă contacta prin e-mail cu scopul de a vă invita să participaţi la activităţi de cercetare de piaţă, sociale şi de satisfacţie specifice; pentru a afla părerile dvs. despre produsele, serviciile şi activităţile Comunităţii („Cercetare de piaţă”); procesarea în acest scop se bazează pe consimţământul dvs. Nu aveţi obligaţia să vă daţi consimţământul ca Samsung să vă utilizeze datele cu caracter personal în aceste scopuri şi nu veţi suferi niciun fel de consecinţe în cazul în care alegeţi să nu vă oferiţi consimţământul (cu excepţia faptului că nu veţi mai putea primi alte invitaţii de a participa la activităţile de cercetare de piaţă). De asemenea, dacă v-aţi dat consimţământul, îl puteţi retrage ulterior.
  • pentru a procesa răspunsurile dvs. la sondaje şi a analiza rezultatele, cu scopul de a ne putea îmbunătăţi serviciile - de pildă, pentru a putea lua măsuri pe baza informaţiilor pe care ni le oferiţi sau pentru a soluţiona reclamaţiile sau preocupările pe care ni le semnalaţi, dar şi pentru a ne asigura că întreg conţinutul furnizat de Comunitate este prezentat în maniera cea mai eficientă pentru dvs. şi pentru calculatorul şi/sau dispozitivele dvs. („Îmbunătăţire”); acest tip de procesare se bazează pe interesul legitim al Samsung de a-şi îmbunătăţi serviciile şi produsele.
  • pentru a respecta prevederile legale (de pildă, pentru a respecta normele contabile în vigoare şi a face dezvăluirile obligatorii la solicitările organelor de aplicare a legii) („Conformitate”);

Partajarea de informaţii

Pentru a vă furniza serviciile SmartLab Plus, am apelat la un partener de încredere, Verve, care va prelucra datele dvs. cu caracter personal în numele Samsung.


Pentru cât timp vom păstra informaţiile dvs. și unde anume ajung ele?

Datele legate de interacţiunile dvs. cu SmartLab Plus vor fi păstrate pe durata ciclului de viaţă al Comunităţii (pentru membrii activi ai Comunităţii) şi în conformitate cu prevederile contractului încheiat între noi şi Verve, care pot impune ca datele să fie stocate pentru încă trei (3) luni de la închiderea Comunităţii. Dacă vă dezabonaţi, nu vă vom mai contacta, iar datele dvs. personale vor fi şterse în termen de trei (3) luni de la dezabonare. Odată şterse aceste date, noi nu vom mai avea o evidenţă a participării dvs. la comunitate şi, astfel puteţi primi direct de la Samsung corespondenţă prin care să fiţi invitat/ă să vă alăturaţi din nou Comunităţii, prin una din următoarele metode:

  • invitaţie specială de la Samsung, dacă aţi optat separat să primiţi comunicări de la Samsung; sau
  • prin intermediul aplicaţiei Samsung Members
  • prin intermediul site-ului Samsung.com

Pentru informaţii referitoare la durata păstrării datelor din Contul dvs. Samsung, consultaţi Politica de confidenţialitate Samsung.

Vom păstra corespondenţa cu biroul de asistenţă timp de până la 2 ani. Păstrăm aceste informaţii în scopul de a vă răspunde, în cazul în care ne contactaţi. Vom păstra răspunsurile video şi toate răspunsurile la sondaje într-o manieră agregată pe toată durata de viaţă a Comunităţii. Această prevedere este conformă cu legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal şi cu recomandările Market Research Society privind păstrarea datelor. Aici pot fi incluse şi situaţiile de păstrare a datelor în vederea îndeplinirii obligaţiilor contractuale care ne revin în relaţia cu dvs., în vederea identificării unor probleme sau soluţionării unor acţiuni în instanţă. De asemenea, putem păstra informaţii în formă agregată peste perioada convenită, în scopuri de cercetare sau pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm şi îmbunătăţim serviciile. Informaţiile păstrate în formă agregată sau utilizate în aceste scopuri nu pot ajuta la identificarea dvs.

Utilizarea de către dumneavoastră a serviciilor SmartLab Plus implică transferul, stocarea şi prelucrarea datelor dvs. personale în alte ţări, sub rezerva unor clauze contractuale adecvate, aflate în vigoare; grupul acestor ţări include, dar fără a se limita la, ţări din Spaţiul Economic European, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii şi Japonia.


Actualizări ale prezentei notificări de confidenţialitate

Prezenta Notificare privind confidenţialitatea datelor poate fi actualizată periodic, astfel încât să reflecte modificările practicilor noastre în ceea ce priveşte datele cu caracter personal în relaţia cu SmartLab Plus sau modificările legilor în vigoare. Vom indica data celei mai recente actualizări în partea de sus a acestei Notificări de confidenţialitate.